Nieuwe Schoonmaak-cao maakt kostenbeheersing nog belangrijker

Eind december bereikten de vakbonden en werkgevers overeenstemming over een nieuwe cao in de schoonmaakbranche. De medewerkers in de branche krijgen in tweeënhalf jaar 7,5% meer loon. Een resultaat waarmee alle partijen tevreden zijn. Tegelijk is het een resultaat dat het meetbaar maken van de productie nog belangrijker maakt. Met stijgende loonkosten kan een werkgever alleen via een optimale proces- èn kostenbeheersing de belangrijkste kostenpost van het schoonmaakbedrijf onder controle houden.

80% van de totale kosten

De nieuwe cao waarin deze substantiële loonsverhoging is afgesproken, loopt van 1 januari tot 30 juni 2021 en geldt voor 150.000 schoonmakers. In wetenschap dat loonkosten al snel 80% van de totale kosten uitmaken, kan een schoonmaakbedrijf eigenlijk niet meer zonder het exact meten van de productie. Met de terminals en het online dashboard van CleanJack maak je de loonkosten volledig controleerbaar en beheersbaar.

Volledige transparantie

In de schoonmaakbranche bepaalt de mate waarin werktijden en loonkosten op ieder moment inzichtelijk zijn of een bedrijf winst of verlies maakt. De oplossingen van CleanJack zorgen voor een volledig geautomatiseerd beheer van de operationele processen. Doordat medewerkers via CleanJack aangeven waar en hoe lang zij ergens werken, ontstaat volledige transparantie. Het schoonmaakbedrijf ziet via zijn eigen online dashboard realtime welke medewerkers waar en hoe lang aan het werk zijn. 

Loonkosten in de hand houden

Met het online dashboard genereert de bedrijfsleiding automatische rapportages waarmee de rendabiliteit per locatie zichtbaar wordt. Bovendien verschaft het systeem inzicht in werkroosters en werkplanningen. Ook afwijkingen, bijvoorbeeld als medewerkers te laat zijn of niet komen opdagen, worden automatisch gerapporteerd. Daarmee is het tijdregistratiesysteem van CleanJack het meest effectieve hulpmiddel om loonkosten in de hand te houden, en ook volledig inzichtelijk te maken.

Nieuwe Schoonmaak-cao maakt kostenbeheersing nog belangrijker


MasterKey en CleanJack gaan samenwerken
Bekijken →
European Cleaning Journal vraaggesprek met Niels van den Berg
Bekijken →
CleanJack introduceert 6-e generatie klokterminal
Bekijken →

Delen

Stuur ons een berichtje